Top

Görünümü : Renksiz

Kimyasal Adı : Ammonium phosphate

Kimyasal Formülü : NH4H2PO4

Ambalaj Şekli : 25 Kg. çuvallarda

Tanımı ve Kullanım Alanları :

Bu madde suda çözünmekte ve yeterince nemli toprakta da hızla çözülmektedir. Yetiştiriciler, bitkinin büyüyen köklerinin yakınında veya yüzey bantlarında granüler mono amonyum fosfat uygularlar. Ayrıca, yaygın olarak araziye yayılması ve toprağa karıştırılması işlemi yapılmaktadır. Bu madde için herhangi özel bir tedbir gerekmemektedir. Mono amonyum fosfatın, yaprak spreyi olarak kullanılan ya da sulama suyuna ilave edilen; kalsiyum veya magnezyum gübreler ile karıştırılmaması gerekmektedir.

Tarımsal alanda çeşitli kullanım alanları mevcuttur. Gübresinde bulunan azotun hepsi, amonyak azotu olduğu için bitkiler açısından kontrolü sağlanmaktadır. Bu madde damla sulama işleminde kullanılıyor ise, gübreli suyun ph değeri hafif olarak ve asitli bir şekilde oluşturulursa verilen tüm gerekli maddeler bitkiler tarafından kolayca alınabilecektir.

Mono Amonyum Fosfat; yaygın olarak kullanılan fosfor ve azot kaynağıdır. Gübre endüstrisinde kullanılan bu maddeler katı gübrelerin içeriğinde bulunmaktadır. Mono amonyum fosfat imalat işlemi basit yöntemler uygulanarak yapılabilmektedir. Yöntem olarak; amonyak oranı ve fosforik asit reaksiyona sokulmaktadır. Bu işlemden sonra katılaştırma işlemi yapılmaktadır. Diğer yöntemde de farklı gübrelerle karıştırılma işlemidir. Mono amonyum fosfat gübresi, fosforlu olan gübreler içinde en fazla oranda fosfat içeren bir gübredir. İçeriğinde zararlı bir madde içermez ve bitkilere zarar vermez. Amonyum fosfat ile ilgili uygulama, ekimden önce toprağa yapılmaktadır. Ayrıca, meyve mahsülleri, üzüm asmaları, bitkiler ve çiçeklerin ana gübrelenmesi ve ön ekim gübrelemesinde kullanılmaktadır. Bu madde; kapalı, soğuk ve kuru binalarda saklanmaktadır. Paketlenmiş şekilde veya dökme halinde taşınmaktadır.

MAP (12-61-0) suda tamamen eriyen bir gübredir. Formülü NH4H2PO4 - %12 N (azot) + %61 P2O5 (fosfor) şeklindedir. Fosfat kaynağı gübreler arasında en yüksek oranda fosfat içeren gübre türüdür. İçeriğindeki düşük azot miktarı sayesinde, bitkilere istenen oranda fosfor sağlamanın en uygun yoludur. Klor, sodyum ve ağır metaller gibi, bitkilere zarar verebilecek herhangi bir madde içermediğinden, tüm ürünlerde güvenli bir şekilde kullanılabilir. MAP gübresindeki azotun tamamı amonyak azotu olduğundan, bu elementin bitkilere kontrollü olarak ulaşması sağlanır.

Kullanım Alanları

  • Depolama ve taşıma açısından kolaylık veren bir kullanım maddesidir. Yüksek saflık oranında, hayvanlar için yem katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.
  • Mono amonyum fosfat uygulamasında, eritme yöntemi ile çeşitli sulama tekniklerinde kullanım mevcut olabilmektedir.
  • Bitkilerin stres ve hastalıklara direncini arttırmaktadır.
  • üreme aşamasında dengeyi sağlar.
  • Olumsuz koşulların oluşmasında, filizlerin büyümelerine uyarıcı etkiler yapar, çiçeklenmeyi sağlar ve meyvelerin büyümesine etki eder.
  • Meyvelerin dayanıklılık özelliklerinin gelişmesini sağlamaktadır.

Firmamızın anlaşmalı olduğumu kargo ve ambar ile tüm Türkiyeye uygun fiyata aynı gün içerisinde hızlı sevkiyat.. 

Aradığınız ürünü listemizde göremiyorsanız lütfen firmamızı arayıp bilgi alınız!  

Telefon : 0282 686 77 88 / 0532 691 69 81

Mail : info@solemkimya.com
Pazarlama : pazarlama@solemkimya.com
Muhasebe : muhasebe@solemkimya.com