Top

Görünümü : Berrak Sıvı Halde

Kimyasal adı : Fluorohydric acid; fluoric acid

Kimyasal Formülü : HF

Ambalaj Şekli : 25 Kg Bidonlarda

Tanımı ve Kullanımı :

Hidroflorik asit, Hidrojen florür bileşiğinin sudaki çözeltisine verilen ad. Özellikle cam işleme sanayinde kullanılır. Camı aşındırıcı etkisi olduğundan dolayı, cam şişelerde saklanamazlar. Berrak sıvı halinde olup, HF olarak tanımlanır.

Hidroflorik asit a, çözelti içinde hidrojen florür (HF) , su . Fluoksetin (Prozac) gibi farmasötik maddeler, PTFE (Teflon) gibi çeşitli malzemeler ve elemental florin kendisi de dahil olmak üzere neredeyse tüm flor bileşiklerinin öncülüğünü yapıyor . Çok korozif, birçok malzemeyi, özellikle de oksitleri çözebilen, renksiz bir çözümdür . Cam eritme kabiliyeti, 17. Yüzyıldan beri, Carl Wilhelm Scheele'nin 1771'de çok miktarda hazırlamasından önce bilinmektedir. Cama karşı yüksek reaktivitesi ve birçok metale orta derecede tepki vermesi nedeniyle , hidroflorik asit genellikle plastik kaplarda saklanır (buna rağmen PTFE hafifçe geçirilebilir).

Hidrojen florür gazı, akciğerlere ve gözlerin kornealarına derhal ve kalıcı hasar verebilen akut zehirdir. Sulu hidroflorik asit, başlangıçta ağrısız derin deride yanma ve sonrasında doku ölümüne yol açabilecek bir temas zehiridir. Vücut kalsiyum metabolizması ile müdahale ile, konsantre edilmiş asit de sistemik toksisite ve nihai neden olabilir kardiyak arrest az 160 cm'e ile temas ettikten sonra ve ölümünü, cilt (25 inç kare).

Kullanımında oldukça dikkat edilmelidir. Solunması ciddi zehirlenmelere yol açarken, cilt ile teması, derin yanıklara sebebiyet verebilir. Hidroflorik asit yüksek oktanlı benzin yapımında da kullanılır. Ayrıca kullanım alanları arasında; alüminyum ve uranyum'un saflaştırılması, çamaşır ürünlerinde pas uzaklaştırılması, yağ endüstrisinde katalizör gibi konular da bulunmaktadır. Silikat bileşiklerini çözme yeteneği nedeniyle, sık sık kaya örneklerini eritmek amacıyla, mineral ve kaya analiz prosesi sırasında kullanılır. Cam şekillendirmelerinde kullanılır.

Kullanım Alanları

  • Endüstriyel kimya, maden çıkarma, rafine etme, cam kaplama, silikon talaş imalatı ve temizleme konularında bir başlangıç malzemesi veya ara madde olarak kullanılır.
  • Metal işlemede, hidroflorik asit, çeliği çözme kabiliyeti sınırlı olduğundan, paslanmazve karbonlu çeliklerden oksitleri ve diğer yabancı maddeleri uzaklaştırmak için asitleme ajanı olarak kullanılır .
  • Hidroflorik asit, (çoğu) oksitleri ve silikatları çözebilme özelliğinden dolayı, analiz öncesinde kaya örneklerinin çözülmesi (genellikle toz haline getirilir) için yararlıdır.
  • Asit, silikat kayaçlarından organik fosiller çıkarmak için asit macerasyonlarında kullanılır .
  • Hidroflorik asit çok aşındırıcı sıvı olmasının yanı sıra güçlü bir temas zehiridir . Hidroflorik asidin dokuya nüfuz etme kabiliyeti nedeniyle, zehirlenme cildi veya gözleri maruz bırakarak veya solunduğunda veya yutulduğunda kolayca oluşabilir.
Firmamızın anlaşmalı olduğumu kargo ve ambar ile tüm Türkiyeye uygun fiyata aynı gün içerisinde hızlı sevkiyat.. 

Aradığınız ürünü listemizde göremiyorsanız lütfen firmamızı arayıp bilgi alınız!  

Telefon : 0282 686 77 88 / 0532 691 69 81

Mail : info@solemkimya.com
Pazarlama : pazarlama@solemkimya.com
Muhasebe : muhasebe@solemkimya.com