Top

Görünümü : Renksiz sıvı

Kimyasal Adı : Etilen Triklorür, 1.1.2 Triklor Ethene, Acetylen Tri Chloride TCE, Trethylene, Triclene.

Kimyasal Formülü : C2HCl3

Özellikleri : Tatlı Bir Kokuya Sahip Yanmaz Bir Sıvıdır

Ambalaj Şekli : 300 kg. lık fıçılarda

Kullanım Alanları :

Trikloroetilenin kimyasal bileşimi, endüstriyel bir solvent olarak yaygın olarak kullanılan bir halokarbondur. Tatlı bir kokuya sahip, açık yanıcı olmayan bir sıvıdır. Genellikle kloroten olarak bilinen benzer 1,1,1-trikloroetan ile karıştırılmamalıdır.

IUPAC adı trikloroetendir. Endüstriyel kısaltmalar arasında TCE, trichlor, Trike, Tricky ve tri bulunur. Çeşitli ticaret unvanları altında satılmıştır. Trimar ve Trilene ticari isimleri altında trikloroetilen, uçucu anestezik madde olarak ve milyonlarca hastada inhaler obstetrik analjezik olarak kullanılmıştır.

Kullanım Alanları

  • Bir temizlik maddesi olarak, renkli parçalar, buzdolapları, araba, klima, hassas makine ve benzeri alanlarda kullanılan metal parçalar ve elektronik bileşenler pazarının temizliğinde hızlı bir gelişme göstermektedir.
  • Halen kimyasal ara alanların tüketimi için kullanılmaktadır.
  • Trikloroetilenin evsel sanayileşmiş alt ürünleri, tetrakloroetilen, hekzakloroetan, dikloroasetil klorür, oktaklorodipropileter, HFC-134a vb. Içerir. Başlıca HFC-134a üretimi ile sağlanmaktadır. HFC-134a'nın yerli üretimin hızlı sanayileşmesine bağlı olarak, kimyasal ara ürünler olarak tüketme yapısında trikloroetilen oranı önemli ölçüde artmıştır.
  • Çözücü, ayıklayıcı ajan olarak, tüketimi toplam tüketimin yaklaşık% 15'idir, ağırlıklı olarak kaprolaktam, böcek ilaçları ve ilaçların üretimi için kullanılır. Çözücü olarak trikloroetilen pestisitler arasında, triklorfon ve Çin'de popüler pestisit olan dimetoat bulunur. Farmasötik ara-metoksi-ftalik asidin saflaştırılması için özütleyici ajan olarak kullanılan trikloroetilenin uygulanması da son yıllarda büyük ölçüde artmıştır.
  • Trikloroetilen, çeşitli organik maddeler için etkili bir çözücüdür .
  • Gıda endüstrisindeki diğer kullanımlar kahve kafeinsizleştirme ve şerbetçiotu ve baharatlardan elde edilen aroma ekstrelerinin hazırlanmasını içermektedir . Ayrıca% 100 etanol üretimi için son suyun kurumasını sağlamak için de kullanılır.
  • TCE, yüksek ısı aktarım özelliklerine ve düşük sıcaklık özelliklerine sahip olduğu için endüstriyel soğutma uygulamalarında da kullanılmıştır.

Firmamızın anlaşmalı olduğumu kargo ve ambar ile tüm Türkiyeye uygun fiyata aynı gün içerisinde hızlı sevkiyat.. 

Aradığınız ürünü listemizde göremiyorsanız lütfen firmamızı arayıp bilgi alınız!  

Telefon : 0282 686 77 88 / 0532 691 69 81

Mail : info@solemkimya.com
Pazarlama : pazarlama@solemkimya.com
Muhasebe : muhasebe@solemkimya.com