Top

Tablet Tuz Nedir?

Arıtma sistemlerinde ve su yumuşatmada kullanılan reçine zaman ile kirlenip yıkanması gerekmektedir. Reçinenin yıkanma işlemi ise tablet tuz ile yapılmaktadır. Su yumuşatma sistemlerinin rejenerasyonunda kullanılan tablet tuz, su yumuşatmada kullanılan otomatik valfin ömrü ve bakım maliyetlerini düşürmesi açısından önemlidir. Kullanılan tablet tuzlar, üretim prosesinde rafine edilmemiş (saflaştırılmamış) ise tuz tankında kısa sürede çamur birikmesine neden olur. Bu çamur bakterilerin üremesi için uygun ortam hazırlar. Ayrıca valf ve hareketli parçaların arıza yapmasına ve ömürlerinin kısalmasına neden olur. 

Tablet Tuz Kullanımında;

Tuz yüksek oranda çözünürlüğe sahip olur. Tuz tankında çamur ve tortu oluşmaz. Yumuşatma cihazı üzerinde kullanılan otomatik valf performansı yüksek olur ve bakım giderleri düşer. Su yumuşatma cihazında kullanılan reçine ömrü önemli bir oranda yükselir. Böylelikle reçine maliyetinde de önemli oranda tasarruf sağlanır. 

Sert su, endüstride bir çok soruna yol açar. En büyük sorun ise, kazanlarda kireç tabakaları oluşturarak, ısı kayıplarına neden olmasıdır. Başka bir sorun da, sert suların üretim proseslerinde kullanılmasıdır. Sudaki kireç oranı, ürünlerin kalitesini bozmakta ve istenen kaliteye ulaşılması amacıyla daha fazla kimyasal harcanmasına ve ekstra maliyetlere neden olmaktadır. 

Evsel kullanımlarda; sert su ile yıkanan giysiler, zamanla, rengini kaybeder ve sertleşir. Deterjan köpürmez. Ev aletleri de sert sudan etkilenir. Isıtıldıklarında kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat sudan ayrılır ve ısıtıcılar içinde birikirler. Zamanla cihaz, aynı ısıya ulaşabilmek için daha çok enerji harcar ve ömrü kısalır. Sert su ile kullanılan malzemeler çabuk aşınır ve tıkanır.

Firmamızın anlaşmalı olduğumu kargo ve ambar ile tüm Türkiyeye uygun fiyata aynı gün içerisinde hızlı sevkiyat.. 

Aradığınız ürünü listemizde göremiyorsanız lütfen firmamızı arayıp bilgi alınız!  

Telefon : 0282 686 77 88 / 0532 691 69 81

Mail : info@solemkimya.com
Pazarlama : pazarlama@solemkimya.com
Muhasebe : muhasebe@solemkimya.com